MONTAGEMATERIAAL ZONNEPANELEN

shape divider

Montagemateriaal en duurzame onderconstructie voor zonnepanelen

 

Het plaatsen van zonnepanelen heeft een grote impact op het uiterlijk van je dak. Een subtiele en mooie afwerking van het PV-systeem ofwel zonnepanelen-installatie, is daarom belangrijk. Voor een goede en veilige bevestiging van de zonnepanelen op een schuin pannendak, trapezium dak, een golfplaten dak of plat dak, maken wij altijd gebruik van de montagematerialen van Nederlandse producenten
Met het geven van productgarantie tot 25 jaar, ben je er als klant zeker van dat de materialen lang meegaan. Met een speciale calculator berekenen wij hoeveel extra gewicht de zonnepanelen inclusief onderconstructie en ballast het dak zal belasten en houden rekening met de belastbaarheid van het dak.

Meer dan 250 zonnepanelen aanschaffen?
Green Recovery biedt kosteloos een draagkrachtberekening aan!

Omdat de zonnepanelen en de onderconstructie een bepaald gewicht vertegenwoordigen, is de dakconstructie en het draagvermogen van het dak van belang. De berekening van de maximale belasting van de bouwkundige constructie wordt door een erkende constructeur uitgevoerd. Wij voorzien de constructeur van alle benodigde gegevens van het PV-systeem, waaronder het leg-plan, het ballastplan en het stringplan.
Verzekeringstechnisch willen wij voor elk zonnepanelen-project een draagkrachtberekening van het dak laten maken.
Deze berekening is kosteloos bij een PV-systeem van van meer dan 250 panelen 
Op deze manier weten alle partijen dat het dak het extra gewicht van de zonnepanelen kan hebben. 
De gekozen onderconstructie beschermt het dak en zorgt voor voldoende ventilatie onder de panelen. Bij de installatie van zonnepanelen wordt vaak het belang van een goed en functioneel montagesysteem onderschat, terwijl Green Recovery het montagesysteem ziet als één van de belangrijkste onderdelen van het PV-systeem 

 

Ontdek de voordelen van de duurzame montagematerialen van Green Recovery

Een slechte installatie kan grote invloed hebben op de staat en waterbestendigheid van de dakconstructie. De toegepaste montagematerialen zijn slim ontworpen om de impact op het dak tot een minimum te beperken. Zo hoeft er met het door ons gekozen montagesysteem voor pannendaken niet meer geboord te worden in de dakconstructie. Dit zorgt voor een betere waterbestendigheid dan bij andere montagesystemen. Daarnaast kiezen wij voor vuurbestendige, lichte materialen waardoor het dak zo min mogelijk wordt belast.

De montagematerialen zijn leverbaar in een zilveren en zwarte kleur. De zwarte afwerking past uitstekend bij zwarte zonnepanelen en zorgt voor een gestroomlijnd uiterlijk. Onze montagesystemen zijn daarnaast in hoogte verstelbaar, waardoor deze naar voorkeur kan worden afgesteld.

 

De voordelen van het zonnepaneel montagemateriaal en de onderconstructie op een rijtje:

  • Nederlands fabrikaat
  • Tot 25 jaar productgarantie
  • Duurzame kwaliteit
  • Kosteloze draagkrachtberekening door een erkende constructeur (bij 50 zonnepanelen of meer)
  • Minimale belasting van het dak door het gebruik van vuurbestendige, lichte materialen 
  • De dakbedekking blijft intact... er hoeft niet geboord te worden, waardoor de kans op lekkage nihil is
  • Leverbaar in zilveren en zwarte kleur voor een gestroomlijnd uiterlijk
  • Montagesystemen zijn naar voorkeur in hoogte verstelbaar

afspraak maken